По време на стартъп фестивал в Хонконг Илон Мъск отново прикова вниманието на всички върху себе си. Амбициозният собственик на SpaceX и Tesla Motors обяви, че по-късно тази година ще разкрие плановете си за космически кораб, който ще отведе хора на Марс през 2025 година.

Мъск добави, че изпращането на хора на Червената планета е от изключителна важност за оцеляването на човечеството, което трябва да се превърне в междупланетен вид. „Това е изключително важно решение, което ние като цивилизация трябва да направим. В какво бъдеще искаме да живеем? Да останем приковани към само една планета, докато не бъдем заличени от катаклизъм, независимо колко далеч в бъдещето ще се случи той, или да бъдем междупланетен вид, който живее между звездите – на много други планети?“, коментира Мъск.

„Марс е следващата логична стъпка. Всъщност това е единствената планета, на която имаме възможност да изградим самоподдържащ се град.“

Собственикът на SpaceX добави, че има желание да направи пътешествие до Космоса, въпреки че подготовката му е минимална. „Не смятам, че е толкова трудно“, обясни Мъск. „Не е толкова трудно просто да се носиш в пространството.“ Желанието му е да осъществи мечтата си в рамките на следващите пет години.

С нетърпение очакваме Илон Мъск да разкрие плана си за кораб, който ще отведе хора на Марс. Смятате ли, че ще успее да го направи до 2025 година?

Музикални инструменти без аналог