Планираният за тази година тестови полет на LightSail ще се отложи за 2016 г. поради недостатъчно финансиране. Оставащата част от необходимите средства ще бъде събрана с Kickstarter кампания.

Космическото летателно средство, замислено от Карл Сейгън, за което можете да научите повече тук, се задвижва само със слънчева енергия. За осъществяване на целия проект — създаване на прототипи, тестови полети, заплащане на екипа, са необходими 5.45 милиона долара, по-голямата част от които вече са били набавени благодарение на частни спонсори. Оставащите 1.2 милиона Бил Най и Planetary Society се надяват да получат от Kickstarter кампанията, за която можете да научите още във видеото по-долу. Официалната цел на кампанията е само 200 000 долара, а към момента са събрани близо 345 000.

В зависимост от направеното дарение, подкрепилите кампанията ще получат различни възнаграждения като брандирани стикери, значки, тениски, якета, малки части от използвания материал, покани за тестовия полет, лични срещи с Бил Най и най-вече — удовлетворението, че са помогнали за реализирането на толкова вдъхновяващ и амбициозен проект. Кампанията можете да подкрепите тук.