Китайската компания Space Transportation има някои големи планове. В момента тя разработва „ракета с крила“ за космически туризъм, както и за пътуване от точка до точка.

В скорошно интервю за Yicheng Times компанията заяви, че корабът ще има по-ниски разходи от ракетите, които носят сателити, и по-бързи скорости от традиционните самолети. Обикновено приемаме нещо подобно с недоверие, но тези хора могат да построят небостъргач за около 20 дни. Така че вярваме, че те могат да направят това.

Космическият самолет ще има за цел да осигури бърз транспорт между две места на Земята чрез суборбитално пътуване и те ще бъдат напълно готови за повторно използване.

Предназначена да може да лети между Пекин и Ню Йорк за един час, за „ракетата с крила“ се твърди, че лети с невероятните 7000 мили в час. Това е 9.12 Мах – което е над девет пъти скоростта на звука. За справка Concorde има максимална скорост от 1354 мили в час или „пешеходните“ 2.04 Мах за сравнение.

Видеоклип на уебсайта на Space Transportation показва какъв е техният – излишно е да казваме – амбициозен план. Анимацията показва пътници, качващи се на самолет, прикрепен към крило, задвижвано от ракети. След вертикално излитане самолетът се отделя от крилото с ракетно задвижване като ускорители и продължава суборбиталното си пътуване до Дубай. В края каца вертикално на три крака, които се разгръщат отзад.

Beijing Lingkong Tianxing Technology Co., Ltd. (пълното име на компанията) казва, че наземните тестове са планирани до 2023 г. През 2024 г. те ще имат първия си полет, а през 2025 г. ще изпратят първия си екипаж.

Ако това не е достатъчно, за 2030 г. е планиран тестов полет на орбитален екипаж.

Всичко това може да изглежда малко бързо за компания, която е основана за първи път само преди четири години, но тъй като Китай е Китай, те имат парите, за да ги подкрепят. Компанията обяви миналия август, че е събрала над 46 милиона долара за големите си планове.

Снимка: Space Transportation

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)

 

Тагове: