Ако вкусната храна и страхотните заведения, които я предлагат, са едно необикновено царство на кулинарията, то наградите Go Food&Drink Awards безспорно са неговата корона.

Десетки заведения от София и Пловдив и техните редовни посетители вече тръпнат в очакване на това кои ще бъдат победителите в новото издание на Go Food&Drink Awards. Селекцията на номинираните е като тази на отлежалото вино - внимателно подбрана и отразяваща най-доброто, което родната гурме сцена може да предложи.

За девети път е време да се качим на кулинарната сцена и каним на нея тези, които не просто направиха впечатление, а изпъкнаха в битката за нашите сетива. Както подобава, най-заслужилите определя Негово величество читателят. Имате време до 18 февруари да гласувате на awards.goguide.bg, а ето и няколко причини, които ще мотивират вота ви, подобно на хрупкав сандвич, който ви се усмихва палаво от витрината.

Мнение от първо лице единствено число

Всичко започва от самите посетители - хората, които ежедневно обхождат кулинарната карта на големия град в търсене на непознати и вкусни кътчета, където да открият нещо ново и различно. Сподели кои са твоите фаворити, които те накараха да ахнеш и по-важното - да се върнеш за допълнителна порция.

И през изминалата 2023 г. из улиците и площадите на София и Пловдив се появиха нови места, които търсят своето място под звездите и разговорите, когато стане въпрос за това къде да отидете с приятелите, новото гадже или дори сами, когато не искате да делите пиршеството с никого. На тях сме посветили няколко категории и те приканваме следващата ти апетитна разходка да бъде именно в някое от тях.

Да избереш победителите обаче никак не е лесно, както и едно хлапе не може лесно да се спре на любимо парче торта, когато трябва да поръчва в сладкарницата. Няма как да е иначе, предвид че ви очакват цели 22 категории - всяка от които е тематична, уникална и предизвикваща приятни усещания.

Един начин да си помогнете е, като се поразровите из хранителните записки на паметта си. Къде ходихте най-често през 2023 г.? Кое място ви изненада най-много? Къде рискувахте да поръчате нещо непознато и се оказахте доволни от резултата? Къде обстановката ви накара да се почувствате добре дошли?

Важното е да се отбележи, че гласуването продължава до 18 февруари, като тази година има една особеност - за да бъде валиден гласът ти, трябва да избереш любимите си заведения в най-малко 19 от наличните 22 категории. Също така изключително важно е, че и тази година специални партньори са Fashion Days, като те се включват и с подарък от 3 ваучера, всеки на стойност 500 лева. Победителите ще бъдат изтеглени на случаен принцип чрез томбола. Също така тук е моментът да споделим и благодарността си за подкрепата на генералния партньор на наградите - Takeaway, които дават възможността да спечелиш и някой от ежеседмични специални подаръци! Go Food&Drink Awards се осъществява с подкрепата на JTI България.

Използвай афинитета към доброто меню и незабравимите спомени в компания на маса и посети awards.goguide.bg, за да подкрепиш не само успешните бизнеси, но и удоволствието, което ни събира - добрата храна. Предупреждаваме те - изборът няма да е лесен, защото номинирани са най-добрите сред най-добрите!

Снимка: GoGuide