Стартирайки в Мелбърн, Tesla Tiny House тръгва на пътешествие из Австралия. Захранвана със 100% възобновяема енергия чрез 2 kW соларна система, съставена от 6 панела и Powerwall, тази миниатюрна хай-тек къщурка на колелца сама регулира как и кога да генерира соларна енергия и да я съхранява, като всичко това може да бъде наблюдавано и контролирано от специалното приложение на Tesla. Двутонната конструкция е придвижвана от Tesla Model X и е построена от устойчив, естествен дървен материал.

След Мелбърн Tesla Tiny House потегля за Сидни, Брисбейн и Аделаида. При специално запитване композицията може да се отклони от планирания маршрут и да посети по-малки градчета в околността. Компанията все още не продава соларни панели на територията на Австралия, въпреки че Powerwall беше пуснат на австралийския пазар още през 2015 г.

Другата мащабна задача на Tesla в Австралия е завършването на най-голямата акумулаторна батерия в света. Обещанието на Илон Мъск гласи, че ще построи 100-мегаватова батерия за 100 дни, с капацитет да захрани около 30 000 жилища в района. В случай че проектът не е приключен в този период от време, Австралия ще получи батерията безплатно, която според Мъск е на стойност от около 50 милиона долара.