„Гъвкавите“ смартфони все още са нишови устройства, чиято втора ревизия обаче е стабилен ъпгрейд спрямо техните предшественици. Huawei Mate Xs е новият сгъваем смартфон, който Huawei създават, и спокойно можем да кажем, че е най-добрият, който сме тествали.

Виж още: Huawei планира да възроди емблематичен модел като трети флагман?

Безспорно тенденцията на сгъваемите екрани ще преобладава през тази година, а моделите ще стават все по-успешни и с всеки следващ ще еволюират с бързи крачки.

Наследникът на Mate X e с огромен 8" OLED екран, който при разгънато състояние е почти квадратен, а благодарение на ултра високата му резолюция е много удобен за работа - с две приложения едновременно, за филми и дори за игри.

Механизмът Falcon Wing Design, чрез който Mate Xs се отваря и затваря, е инженерното постижение на модела. Хиляди часове разработка са отишли, за да се създаде здрав, стабилен и надежден механизъм, който да бъде сигурен и след години ежедневна работа със смартфона. Видимо е, че сгъвката е добре преценена, а само времето ще покаже колко добре ще старее този компонент.

Виж още: Имате Huawei P40? Ето как да го използвате пълноценно (ВИДЕО)

Четворната камера, разработена съвместно с Leica, супербързият 7nm Kirin 990 5G, сензор за пръстов отпечатък, вграден в бутона за включване, и 55 W зарядно, достигащо 85% заряд за 30 мин, включено в луксозния комплект, допълват впечатляващата картинка.

Детайлното ни Mate Xs видео ревю можете да гледате сега: