Изтеглете и пробвайте безплатно новото приложение на HiComm за Google Chrome.

close
05.октомври.2016

Yahoo шпионира имейлите на собствените си потребители за американските власти?

Автор: Иван Първанов, Прочетено: 1363 пъти

Нов мащабен скандал се завихри около Yahoo, като този път отново става въпрос за лични данни, но вече изтекли по вина на самата компания, пише Slash Gear. Информацията излезе на бял свят благодарение на агенция Reuters, която има за източници двама бивши служители на компанията, както и трети, който е запознат с действията по случая.

Оказва се, че порочната практика на сътрудничество с американските специални служби е довела до неправомерното споделяне на "стотици милиони" акаунти и изпратените и получените през тях имейли.

Решението на шефката на Yahoo Мариса Майър да сътрудничи с властите е довело до спорове в ръководството, като тогавашният ръководител на отдела за сигурност Алекс Стамос дори е напуснал заради него. Това е първият известен случай, в който американска интернет компания приема искане на разузнавателна агенция да преглежда всички пристигащи съобщения. Става дума не само за "надничане" в съхранявани имейли, а за целенасочено сканиране на огромен брой акаунти почти в реално време.

Виж още: Европейският съюз отново заплашва Google с масивна глоба заради монополни практики
>> <<


« Назад

Коментари по темата
Коментирай анонимно или с други платформи

Най-четено през седмицата
архивСписание HiComm
188 брой - януари/февруари, 2017 188 брой - януари/февруари, 2017

Корица


Съдържание


Купи
Цялото съдържание »
Акценти архивВидео ревю
Абонамент за новини Add to Google АрхивАнкета

Използвате ли Snapchat?Resident Evil 7: не сте добре дошли в дома на това семейство The Last Guardian: една необикновена история Монитор LG 29UM58: по-широк поглед (ревю) Видео: iRobot Roomba 886 е терминатор за прахоляка вкъщи Samsung UE75KS8002: лукс от пръв поглед Кофеинови хищници нападат Saeco Incanto в джунглата на HiComm Данни във ваше владение с последната ни седмична награда Samsung UE43KU6672: златната среда Prestigio MultiPad Visconte V: разумна функционалност