Instagram ще започне да замъглява снимки и видеоклипове, които съдържат неподходящо съдържание. Ако някой докладва публикация и екипът на Instagram реши, че това наистина е неподходящо съдържание, то ще се появи замъглено и с предупреждение, че „тази снимка или видео е с деликатно съдържание, което някои хора могат да намерят за обидно или смущаващо". Хората, които ще са ок с това да видят какво се крие зад замъгления фон, просто ще трябва да натиснат върху бутона със задрасканото око.

От Instagram казват, че целта на замъгляването е "да се изгради една безопасна среда" за потребителите, макар че не става ясно по какви точно критерии ще се съди дали едно съдържание е такова или не.

Освен това Bloomberg съобщава, че Instagram скоро ще добави опция за резервиране на услуги. Това ще става от профилите на компаниите, които рекламират и продават продукти. Не е тайна защо Instagram иска да предприеме подобен ход. Тя е твърдо решена да вгради функция за пазаруване и да направи платформата бизнес-ориентирана.

Хотели, ресторанти или салони за красота ще бъдат много по-склонни да платят за реклама в Instagram, ако знаят, че това ще им донесе нови клиенти. Instagram отбелязва, че 80 процента от нейните потребители следват най-малко един бизнес, а това са много потенциални нови клиенти.

Тагове: