Само допреди няколко седмици Tesla Cybertruck получаваха повече от два пъти по-висока цена на пазара за препродажба, но сега електрическият пикап загуби цялата си инерция по отношение на стойността при препродажба.

Производителят на автомобили предприе действия, за да се опита да ограничи пазара на препродажба на модела.

Tesla включи клауза за "забрана за препродажба" за Cybertruck като заплаши да заведе съдебен иск за 50 000 долара (или повече) и добави, че може да не продава на продавачите никакви бъдещи автомобили.

Доколкото ни е известно, компанията все още не е съдила никого, но наскоро научихме, че Tesla е включила в черния списък някои хора, които са продали или са се опитали да продадат ранните си Cybertruck. Смяташе се, че тези действия ще ограничат наличността на Cybertrucks за продажба и ще повишат цените.

Разбира се, един ранен Cybertruck беше продаден за 244 000 долара миналия месец, но сега цените падат като камък.

Джон Клей Улф, президент на GIVE ME THE VIN, голям търговец на едро на автомобили и едно от основните лица, които стоят зад препродажбите на Cybertruck, казва, че пазарът на Cybertruck спада.

Улф казва, че преди две седмици неговите компании са продали два Cybertrucks за 195 500 и 189 000 долара. Миналата седмица той е продал един за 175 000 долара, а по-рано тази седмица е продал един за 171 000 долара.

Прекупвачите вече имат проблеми с препродажбата им с цел печалба.

Улф коментира:

"Така че за всички, които обръщат внимание, пазарът продължава да се влошава по отношение на Tesla Cybertruck".

Изглежда, че няколко души са успели да изкарат прилична сума, препродавайки колата, но това не е продължило дълго. При тези цени става все по-трудно след данъците и посредниците, които често се изискват при тези цени.

Това не е твърде изненадващо, като се има предвид, че Cybertruck няма да бъде колекционерска стока. Понастоящем Tesla планира да произвежда 250 000 броя годишно, така че в крайна сметка той ще се превърне в донякъде разпространено превозно средство.

Все още има много притежатели на резервации, макар и за по-евтини модификации и в момента моделът е много нов, така че е логично някои хора да са готови да платят по-висока цена, за да го получат по-скоро, но изглежда, че този кръг от хора вече се изчерпва.

Снимка: Wikipedia

Виж още: Intel Core i9-14900KS става първият процесор, който минава бариерата от 6 GHz

 

Тагове:
Още от Tech