Дългоочакваният електрически модел Taycan на Porsche ще се появи в три варианта и най-скъпият от тях ще ви струва цели 130 хиляди долара. Легендарната компания започна да приема депозити за първия си изцяло електрически модел през лятото на 2081 г. Сега онези, които вече са дали финансова заявка, получават информация от Porsche, че ще бъдат изработени общо три варианта: базов модел, 4х4 модел на име Taycan 4s и най-скъп вариант, наречен Taycan Turbo.

По принцип терминът „турбо“ се свързва с двигатели с вътрешно горене – същите, които горят бензин. Ето защо изборът на името е любопитен, тъй като тази кола на Porsche трябва да бъде изцяло електрическа. Турбо версията ще струва 120 хиляди долара, което е с 40 хиляди долара повече от останалите два модела. Базовият ще има цена от 90 хиляди долара, а 4s – около 100 хиляди долара.

Това поставя техните цени в същия диапазон като на по-скъпите Model S и Х на Tesla, което не е изненада, тъй като от новите е-коли на Porsche се очаква да са преки конкуренти именно на тези модели.