На Международното автомобилно изложение в Шанхай Huawei обяви, че китайската автомобилна компания SERES пуска на пазара новия електрически автомобил с удължен пробег SERES SF5, който ще бъде наличен и в центровете на Huawei в Китай. Така за първи път Huawei приветства автомобилен партньор в своята „1+8+N“ екосистема.

Основните задръжки на потребителите по отношение на електрическите автомобили са свързани с времето за презареждане и поради това Huawei и SERES са създали нова система за удължен пробег. Оборудвана с DriveONE Three-in-One Electric Drive, тя е не само оптималното решение за потребителското безпокойство от изчерпване на батерията, а и създава първокласно изживяване в купето.

Новият SERES SF5 предлага гъвкавост с пробег от 180 км в изцяло електрически режим, посрещащ нуждите за градско шофиране, и пробег от над 1000 км в режим на удължен пробег за пътуващите на дълги разстояния. Новият SUV ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.68 секунди. Високата производителност се поддържа и от лекото алуминиево шаси, както и от предно и многоточково задно предаване. Така новият SF5 е едновременно мощен, пъргав и изключително стабилен.

Предвид името на Huawei в проекта, очакванията са високите технологии да са добре застъпени в автомобила. И това е точно така.

HiCar решенията позволяват на потребителите неусетно да превключват между приложенията на мобилния си телефон и централната система на автомобила, получавайки достъп до навигация, музика и още много възможности навсякъде, по всяко време. Музиката от смартфона продължава в автомобила, когато влезете в него, а на ваше разположение е интерактивно гласово управление, позволяващо на шофьора да се посвети изцяло на шофирането. HiCar може да свърже колата и с други смарт устройства и пътниците в нея да включат климатичната система, смарт екран или друга система, намираща се в дома им.

SERES SF5 разполага и с V2V (vehicle-to-vehicle) режим на презареждане, позволяващ да се подаде захранване на автомобили в по-изолирани райони. Налице е още V2L (vehicle-to-load) захранване в помощ на къмпингуващите, благодарение на което те могат да ползват индукционни готварски уреди, музикални уредби и друго оборудване по време на спирка за барбекю.

Снимка: Huawei

Виж още: Wi-Fi устройствата ще могат да ни следят и да събират данни от 2024 г. с новия 802.11bf стандарт