Hyindai атакува пазара с три нови електрически коли от серията Ioniq. Тя бе представена за първи път през 2016 г. от корейският производител, а вече ще бъде позиционирана като отделен бранд занапред.

През 2021 г. ще видим Ioniq 5, базиран на концептуален модел от 2019 г., наречен 45. През 2022 г. в реалност ще се превърне Prophecy концепцията от по-рано тази година под формата на електрически седан, наречен Ioniq 6. Последно, но не и по важност, в началото на 2024 г. ще се появи джипът Ioniq 7. Не за първи път виждаме подобен ход от производителя, който преди време обоснова марката Genesis като отделна.

И трите Ioniq автомобила ще са част от новата платформа на Hyundai, наречена Electric Global Modular Platform, или E-GMP. Това значи, че ще има огромна селекция от оптимизации и интериорен дизайн. Най-вероятно трите коли ще бъдат произвеждани в големи количества.

Hyundai Motor Group (което включва Kia и Genesis) се цели в това да започне да продава по 1 милион електрически автомобила на година до 2025.

Снимки: Hyundai

Вижте още: Новият Hyundai Prophecy ще се управлява с джойстици? (СНИМКИ)