NIU може да се гордее със своите изключително популярни интелигентни електрически скутери, които се появиха в Азия и продължават да отчитат силни продажби на европейския и северноамериканския пазар. Но технологията на компанията също си проправя път в по-широка гама от по-леки електрически превозни средства. Сега предстоящият електрически велосипед на NIU се готви да преобърне представата за иновативни велосипеди.

Електрическите мотопеди NIU не са само елегантни, но също така са пълни с високопроизводителни и високотехнологични функции. Компанията демонстрира, че може успешно да превърне същата технология в по-малки устройства за каране, когато миналата година пусна спортен електрически скутер, известен като NIU KQi3.

Но един от най-интересните нови продукти, насочени към американските и европейските държави, е новият електрически велосипед BQi.

Получихме първия си подробен поглед върху возилото преди около шест седмици на изложението на мотоциклети EICMA в Милано, което ни показа какво NIU има предвид под радикален нов дизайн. Компанията все още не е обявила капацитета, но казва, че двойните батерии трябва да предлагат до 100 км обхват.

По отношение на производителността за съжаление версията за ЕС ще бъде ограничена до скучните скорости от 25 км/ч (15.5 mph) и 250 W заден двигател. Но в САЩ NIU ще замени мотора с такъв с мощност 500 W и ще предлага скорости до 45 км/ч. Велосипедът ще може да бъде програмируем за регулациите за клас 2 или клас 3, които са двата най-популярни (и обективно най-забавни) класа за електронни велосипеди в САЩ.

Но може би най-революционният аспект от всички ще бъде ценообразуването. NIU заяви в края на миналата година, че се стреми към цена под 1500 евро (1705 щатски долара), а огромните финансови възможности на компанията означават, че това може да бъде реална възможност. В сравнение с други позиции на пазара, които предлагат донякъде намалена производителност на по-високи цени, NIU може да спечели сериозен пазарен дял.

И това е, преди да помислите за всички допълнителни технологии, които вероятно ще бъдат вградени в електронните велосипеди. NIU има усъвършенствано приложение за смартфони, което се използва в неговата гама от превозни средства за наблюдение на диагностика и извършване на актуализации у дома.

Снимка: NIU

Виж още: Десет готини трика за по-качествена смартфон фотография