Емблематичната марка Lamborghini придобива нов облик, тъй като автомобилният производител се подготвя за електрическо бъдеще. Lamborghini представи новото си лого и корпоративна идентичност като част от своята трансформация.

Изминаха повече от две десетилетия, откакто Lamborghini за последен път обнови своето неповторимо лого. Черно-златният бик, символизиращ мощта, ефективността и пъргавината на Lambo (и зодиакалния знак на основателя на компанията Феручо Ламборгини - Телец), получава модерна актуализация. Новият облик на Lamborghini е част от по-широка трансформация, насочена към "устойчивост и декарбонизация". Марката за спортни автомобили ще електрифицира цялата си гама до края на 2024 г.

Обновяването има за цел да отрази по-добре "смелите", "неочакваните" и "автентичните" ценности на новата ѝ мисия, наречена "Да водим хората отвъд".

Според компанията тя има за цел да "създаде солиден пакт с бъдещите поколения", служейки като вдъхновение за устойчив прогрес. Новият облик ще бъде приложен към бъдещите автомобили и към марката като цяло. Въпреки че много прилича на предишното лого, можете да видите, че името Lamborghini се откроява с "по-широк" шрифт на новата версия.

За първи път емблематичният бик е проектиран отделно от щита, което го прави още по-отличителен. Освен това основните цветове са черно и бяло, а жълтото и златното са използвани като акценти. Новата емблема ще бъде използвана върху всички бъдещи автомобили. Компанията заяви, че преработеното лого бележи "нов етап в позиционирането на компанията".

Обновяването идва в момент, когато Lamborghini планира да електрифицира цялата си гама до края на годината. В рамките на стратегията си Direzione Cor Tauri марката ще намали емисиите с 40% на автомобил до 2030 г. с нови електрически модели. Трансформацията на Lamborghini започна с плъгин хибрида Revuelto миналата година. Марката ще ускори промяната през 2024 г., като пусне на пазара първия хибриден SUV Urus и Huracan PHEV.

Това ще доведе до появата на първия изцяло електрически автомобил на Lamborghini, който ще бъде представен през 2028 г. с концепцията Lanzador. Lambo работи върху първия си напълно електрически Super SUV, който се очаква да се появи на пазара през 2029 г.

Снимка: Unsplash

Виж още: Милиардери искат да построят бизнес парк в околоземна орбита