След като покори шосетата и пистите, Porsche се насочва към небето. В партньорство с авиогиганта Boeing Porsche ще построи електрически летателен апарат за вертикално излитане и кацане (eVTOL). Машината ще се използва като високобюджетна градска транспортна услуга по въздуха.

С възхода на дроновете и подобряването на капацитета на батериите този тип апарати вече получават възможност да превозват и пътници. В момента много компании разработват различни версии на технологията, за да създадат електрически въздушни таксита и Porsche не желае да изостава. Според компанията в дългосрочен план това означава, че тя ще се премести в това ново измерение на транспорта и пътуването. Засега Porsche все още се въздържа от конкретни детайли, но пусна изображението, което виждате по-горе.

Целта на Porsche е да използва опита на Boeing във въздухоплаването, създавайки мобилна екосистема от следващо поколение, в която автономни и управлявани машини съществуват съвместно и безопасно.

Porsche току-що навлезе в е-транспорта със своя хит Taycan, докато Boeing вече инвестира в технологията електрически батерии, за да се подготви за потенциалното бъдеще, когато изцяло електрическите полети ще станат реалност.  

Виж още: 10 е-коли, които ще може да си купите в следващите 5 години