Tesla продължава да получава признания за оценките си за безопасност, като Model Y получава най-високата оценка за безопасност от Euro NCAP и ANCAP на Австралия.

Австралазийската програма за оценка на нови автомобили или ANCAP става най-новата агенция за автомобилна безопасност, която дава на електрическия SUV на Tesla най-висок резултат за безопасност. Аналогично Euro NCAP е европейската версия на регулатора, базиран в Белгия.

По-рано научихме за Model Y, който се справя с теста за безопасност с NHTSA и постига най-високия възможен рейтинг за безопасност на IIHS. Докато Model Y е на пазара в САЩ от няколко години, той пристигна в Австралия преди няколко месеца.

Сега ANCAP публикува своята оценка за безопасност за електрическия SUV и той получи пет звезди. Въпреки това е важно да разгледате индивидуалните резултати във всяка категория, тъй като те разказват много по-добра история от петте звезди, които са донякъде лесни за получаване.

Tesla постигна висок резултат във всички категории, но особено в защитата на възрастните пътници и асистента за безопасност. Model Y отбеляза почти перфектен резултат при краш тестовете за възрастни пътници.

Що се отнася до защитата на децата, Tesla Model Y загуби някои точки за безопасност, тъй като не е оборудван да поддържа всеки вид детска седалка. Друго място, където Model Y загуби няколко точки, е със защитата на участниците в движението, тъй като ANCAP установи, че ако блъсне пешеходец, ще има трудности с основата на предното стъкло.

От друга страна, агенцията е впечатлена от автономната аварийна спирачна система на Tesla за защита на участниците в движението.

ANCAP казва, че тези резултати за безопасност се отнасят за Tesla Model Y със задно задвижване и варианти Performance.

Снимка: Tesla

Виж още: В Китай роботи вече произвеждат клонирани прасета и животът няма смисъл

 

Тагове: