Ако притежавате кола на Tesla, която карате в Европа, то следващата година вече ще се радвате на пълно покритие на Supercharger станциите за зареждане на компанията. Илон Мъск обеща в Twitter, че Tesla планира експанзия на своята инфраструктура, която трябва да покрие „100 процента от Европа“.

По думите му от Ирландия до Украйна и от Норвегия до Турция ще има мрежа, която да осигури на собствениците възможност да заредят своите коли. През ноември Tesla обяви, че започва подготовката на премиерата на своя Model 3 на европейския пазар и колата вече е изложена в няколко автосалона на Cтария континент.

Освен това тя идва с портовете, съвместими с технологията за бързо зареждане Combine Charging System. Tesla потвърди, че ще обнови всички съществуващи в Европа станции за зареждане с новия CCS стандарт преди премиерата на Model 3.

Тази технология се използва масово при е-колите в Европа. Поради тази причина е възможно оттук насетне бъдещите станции на Tesla да я предлагат по подразбиране. Компанията дори вече води разговори с други автопроизводители, но засега няма конкретно партньорство по въпроса.