Ако притежавате кола на Tesla, която карате в Европа, то следващата година вече ще се радвате на пълно покритие на Supercharger станциите за зареждане на компанията. Илон Мъск обеща в Twitter, че Tesla планира експанзия на своята инфраструктура, която трябва да покрие „100 процента от Европа“.

По думите му от Ирландия до Украйна и от Норвегия до Турция ще има мрежа, която да осигури на собствениците възможност да заредят своите коли. През ноември Tesla обяви, че започва подготовката на премиерата на своя Model 3 на европейския пазар и колата вече е изложена в няколко автосалона на Cтария континент.

Освен това тя идва с портовете, съвместими с технологията за бързо зареждане Combine Charging System. Tesla потвърди, че ще обнови всички съществуващи в Европа станции за зареждане с новия CCS стандарт преди премиерата на Model 3.

Тази технология се използва масово при е-колите в Европа. Поради тази причина е възможно оттук насетне бъдещите станции на Tesla да я предлагат по подразбиране. Компанията дори вече води разговори с други автопроизводители, но засега няма конкретно партньорство по въпроса. 

Оцени:
Рейтинг: 5
Най-четени
Всички

Битка на титани: Samsung Galaxy S10+ победи Huawei P30 Pro в тест за скорост (ВИДЕО)

166 | 24.04.2019
Още от Tech

Дори самата идея за Huawei Mate 30 с втори дисплей е еднакво луда и секси (СНИМКИ)

70 | 25.04.2019