Tesla сглоби собствена полицейска кола, базирана на електрическия седан Model 3, и планира да я използва, за да тества пазара на автомобили със специален режим на движение във Великобритания.

Употребата на коли на Tesla в полицейските управления не е новост и в щати като Калифорния и Индиана Tesla Model 3 се използва редовно. Според властите в Индиана след една година на използване на Tesla Model 3 те са спестили над 6000 долара от една е-кола.

При всички тези случаи обаче полицейските власти са закупили коли през Tesla и са ги модифицирали за своите нужди. В сегашния случай Tesla е сглобила сама полицейската кола и ще я подложи на тестове на Острова. Става въпрос за Tesla Model 3 Performance, който има пробег над 400 км и ускорение от 0 до 100 за само 3.1 секунди, което е повече от достатъчно за нуждите на патрулна кола.

Няколко полицейски управления във Великобритания вече закупиха е-коли, като те предимно използват Nissan Leaf и BMW i3s. Тази версия на Tesla Model 3 никога не е използвана като полицейска.

Снимка: Tesla

Виж още: Изкуствен интелект ще разпознава дали сте болни от COVID-19 според кашлицата ви