Днес Jeep обяви, че два от предстоящите автомобили на марката от серията Wagoneer ще бъдат първите с вградена Fire TV. Моделите от 2022 г. Wagoneer и Grand Wagoneer ще имат екрани в зоната на задната седалка с достъп до Fire TV. Освен това дисплеят на конзолата също ще може да предава поточно медийно съдържание.

Тази специализирана версия на Fire TV - известна като Amazon Fire TV for Auto - ще бъде много подобна на Fire TV стрийминг джаджите, които вече може би използвате. Ще можете да стриймвате или изтегляте съдържание от библиотеката на Amazon. Ще има и поддръжка на гласови команди за Alexa, така че можете да помолите Alexa да пусне любимите ви клипове, филми и предавания.

Подобно на други платформи Fire TV, вашите избори, сваляния и гледания ще се синхронизират с вашия акаунт (ако приемем, че установите връзка с интернет в движение).

В случай че сте любопитни, Amazon Fire TV for Auto ще попречи на водача на превозното средство да може да вижда съдържание на дисплея на конзолата, докато превозното средство е в движение. Това ще бъде постигнато чрез екрана за поверителност. Теоретично пътникът отпред ще може да вижда съдържанието. Когато автомобилът е в паркирано положение, всички екрани ще бъдат видими.

Jeep ще обяви официално новите Wagoneer модели с Fire TV на борда следващата седмица на 11 март 2021 г.

Снимка: Android Authority

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)