Както подобава на компания от ранга на Lenovo, производителят използва големия форум в лицето на MWC 2023, за да представи набор от решения за нуждите на широк спектър от потребители.

Най-новите предложения, включващи цялостно обновяване на портфолиото на ThinkPad, се отличават с прогресивна и съвременна философия на дизайна и се фокусират върху подобренията в производителността на системата, по-широкото използване на по-устойчиви материали и непрекъснатото подобряване на потребителското изживяване. Второто поколение лаптопи ThinkPad Z13 и Z16 с Windows 11 подобрява ключови области на хардуерната и софтуерната функционалност, за да помогне на потребителите да поддържат творческо предимство. ThinkPad Z13 представя и нов горен капак от ленени влакна, използващ материали на биологична основа за уникален индивидуален вид и усещане. Lenovo представи и обновени ThinkPad X13 и X13 Yoga от четвърто поколение с по-тесни рамки, нови цветове, материали и функции за улесняване на хибридната работа и мобилността. Портфолиото на ThinkPad за 2023 г. се допълва от четвърто поколение работни лаптопи ThinkPad T14s, T14 и второ поколение T16, заедно с четвърто поколение ThinkPad L13, L13 Yoga, L14 и L15, предназначени за бизнеса с широк спектър от мобилни компютърни нужди.

Фирмите, които се интересуват от покупката на продукта с най-високата производителност за цената си и търсят специфични функции за продуктивност, могат да изберат пето поколение ThinkPad E14 с нови 16:10 дисплеи или 16-инчов форм-фактор в ThinkPad E16. Често пътуващите ще харесат допълнителната защита, осигурена от новия ThinkPad Professional Sleeve, наличен в 13-инчов и 14-инчов размер, за да поддържа широк избор от лаптопи. Изключително гъвкавият монитор ThinkCentre Tiny-in-One Gen 5 предлага подобрени аудио-визуални възможности и преработени функции, способни да поддържат множество работни сценарии. И накрая, потребителите могат да се насладят на гъвкавостта, предлагана от най-новия IdeaPad Duet 3i - разглобяем лаптоп с Windows 11, който безпроблемно преминава между режими на мида и таблет; или да се възползват от екосистемата ChromeOS с най-новия IdeaPad Slim 3 Chromebook, който се отличава с редица аудио-визуални и мрежови подобрения.

Представените в Барселона продукти могат да се предлагат и като част от модела Lenovo ТruScale Device as a Service (DaaS), който предлага на организациите широк набор от решения за дигитално работно място, гъвкави опции за плащане и възможност за лесно мащабиране на ИТ в съответствие с развиващите се бизнес нужди. За да повишат допълнително производителността и опита на служителите, компаниите могат да внедрят Lenovo Premier Support Plus. Този нов всеобхватен пакет от услуги за поддръжка предлага ориентиран към човека подход към ИТ поддръжката, като осигурява на потребителите безпроблемно преживяване и директен достъп до най-добрите техници на Lenovo. Premier Support Plus също така използва силата на изкуствения интелект, задвижван от Lenovo Device Intelligence, за да помогне на ИТ екипите да предсказват и предотвратяват прекъсванията на работата на устройствата в глобална бизнес среда.

Иновации в дизайна, производителността и потребителското изживяване от ThinkPad

С модерен прогресивен дизайн, ThinkPad Z13 Gen 2 и ThinkPad Z16 Gen 2 се захранват от най-новите процесори AMD Ryzen 7000 Series с AMD Radeon 700M Series Graphics, Windows 11 и могат да бъдат конфигурирани с до 64GB Dual Channel памет и до 2TB PCIe SSD, за да помогнат на потребителите да се справят с най-взискателните задачи. ThinkPad Z13 Gen 2 предлага опционален нов материал, подсилен с естествени влакна, свързан с горния капак от 75% рециклиран алуминий. Този материал Flax е изработен от 100% селскостопански продукт, получен чрез събиране на влакната на растението лен.

Отличителният външен вид и усещане с елегантни тънки и леки форм-фактори и ултратесни рамки се превръщат в по-широка привлекателност за ThinkPad. Бързият и надежден Wi-Fi 6E3 означава лента за комуникации със своята FHD камера и микрофони с поддръжка на Dolby Voice осигуряват първокласно аудио-визуално изживяване за съвместна продуктивност, особено при дистанционно работещи служители.

Преработените ThinkPad X13 Gen 4 и ThinkPad X13 Yoga Gen 4 са с по-елегантни тесни рамки, които увеличават съотношението между екрана и тялото и подобряват функционалността за хибридна работа за често пътуващите. Високоговорителите Dolby Audio вече са обърнати към потребителя за по-плътен звук, а в комбинация с новата опционална 5-мегапикселова с инфрачервена камера видеоконферентната връзка осигурява истинско усещане за съвместна работа. За още по-голямо потапяне с дълбоко черно и ярки цветове X13 Gen 4 може да бъде конфигуриран с нов 13.3-инчов 2.8K OLED дисплей, който е с поддръжка на Dolby Vision и разполага със сертифицирана технология Eyesafe Natural Low Blue Light за намаляване на напрежението в очите. Сигурността и лекотата на използване са подобрени с ултразвуково разпознаване на човешко присъствие, което може да предпази от случайни наблюдатели "през рамо", а влизането в системата е опростено с разпознаване на лица чрез Windows Hello.

ThinkPad X13 Gen 4 и X13 Yoga Gen 4 могат да бъдат конфигурирани с до Windows 11 Pro и да се захранват от най-новите процесори Intel Core от 13-о поколение с Intel vPro и интегрирана графика Intel Iris Xe. X13 Gen 4 може алтернативно да бъде конфигуриран с най-новите процесори от серията AMD Ryzen 7000 с карти от серията AMD Radeon 700M.

Приложението Lenovo View, налично в избрани модели ThinkPad, осигурява набор от интелигентни функции, предназначени да помогнат на потребителите да отключат силата на вградената камера, за да подобрят преживяването при видеоразговори и да подобрят сигурността и цифровото здраве. Настройки за поверителност, предупреждения за добро състояние на очите, автоматично кадриране и алгоритми за подобряване на видеото са само някои от наличните настройки, които работят безпроблемно с основните приложения за обединени комуникации.

Изпълнен с класическия дизайн на ThinkPad, професионалният калъф ThinkPad се предлага в 13″ и 14″ размери, за да осигури индивидуално прилягане на съответните лаптопи. Той е създаден, за да направи и пътуванията до работа без усилия. С леснодостъпен преден джоб, потребителите могат лесно да съхраняват телефон, кабели и аксесоари. Освен това потребителите могат да правят всичко това, като същевременно увеличават използването на по-устойчиви материали благодарение на използването на 24% веганска кожа и 73% рециклиран полиетилен терефталат (PET) отвън и 42% рециклирана PET подплата отвътре.

ThinkPad E Series за малкия и средния бизнес

Малките и средните предприятия имат още една възможност за портфолио от лаптопи. В допълнение към първокласното и отличително портфолио ThinkBook, потребителите, които се интересуват от стойността, могат да избират от най-новия ThinkPad E14 Gen 5 или новия 16-инчов ThinkPad E16. Серията E вече разполага с дисплеи със съотношение на страните 16:10 и увеличено съотношение на екрана към тялото над 90%, а с новата клавиатура и по-големия 115-милиметров дизайн на тъчпада потребителите могат да имат по-удобно и продуктивно преживяване.

Усъвършенстван монитор ThinkCentre TIO Gen 5 (22" и 24") осигурява универсална гъвкавост "всичко в едно"

За по-универсално изживяване "всичко в едно" форм-факторът Tiny-in-One (TIO) традиционно дава възможност за модулност, като позволява безкабелна връзка с различни миниатюрни компютри и възможност за смяна на компонентите при необходимост, така че мониторът и компютърът да могат да се обновяват поотделно. Допълнително засилвайки фактора удобство, последното поколение ThinkCentre TIO монитори са снабдени с потребителски функции, които отговарят на нуждите на по-мобилната и хибридна работна сила. Наличен в два размера - 21.5-инчов и 23.8-инчов, новият монитор ThinkCentre Tiny-in-One Gen 5 предлага подобрено VoIP аудио-визуално изживяване чрез подобрена 1080p уебкамера, микрофон и два насочени към потребителя високоговорителя. С 3-странен безрамков, sRGB FHD дисплей, двата монитора използват технология за естествено намаляване на синята светлина, за да оптимизират комфорта на очите, и се предлагат с 10-точков, сензорен екран, който поддържа и използването на стилус.

IdeaPad Duet 3i осигурява двойна функционалност в елегантна опаковка

Тънък, стилен и преносим, последното поколение IdeaPad Duet 3i предлага впечатляващ нов дисплей, Windows 11 и мощен нов процесор Intel N-series, комбиниран с по-интелигентни функции, за да го превърне в предпочитания преносим лаптоп за пътуване на достъпна цена.

Идеален за студенти и мултифункционални хора, които се нуждаят от универсално и преносимо устройство за носене и работа на всяко място, IdeaPad Duet 3i е лек, тънък само 8.95 мм и лесно се преобразува между лаптоп, таблет и режим на писане. С възможността за отделяне на екрана от клавиатурата потребителите могат да работят удобно в по-малки пространства, използвайки опцията за сензорен екран.

Може би най-впечатляващата характеристика на този малко по-голям 11.5-инчов модел е 2K сензорният дисплей със 100% DCI-P3, който осигурява жива цветова гама и яркост 400 нита, така че потребителите могат да се насладят на превъзходно зрително изживяване при различни условия.

Снимки: Lenovo