В ход, който не би трябвало да учуди никого, потребителските ревюта на NBA 2K19 в Steam бяха забранени от 2K Games. По традиция игрите на издателя се "радват" на негативно отношение от геймърите, когато става въпрос за техните РС портове и NBA 2K19. По данни на SteamSpy от NBA 2K19 са продадени около 100 000 копия за РС и оценките за играта са изключително негативни.

Основната критика е съвсем разбираема - според наблюдателни геймъри 2K Games е пипала по алгоритъма в кариерния режим на играта, за да накара играчите да плащат истински пари за микротранзакции само за да могат техните герои да се развиват достатъчно добре.

Така геймърите са изправени пред две почти еднакво неприятни перспективи - или да плащат отгоре на вече платените за играта пари, или да "грайндват" безкрайно бавно.

Освен това критика търпят множеството бъгове и гличове в същия този режим. Въпреки това издателят е пуснал само един ъпдейт, откакто играта излезе на 13 септември.

Това доведе до факта, че към момента на спирането на ревютата NBA 2K19 в Steam имаше над 75 процента отрицателни отзиви. Когато издателят ги спря, те изчезнаха от страницата на играта, но все още могат да бъдат видени в SteamSpy.

NBA 2K19 е налична за PC, PS4, Xbox One и Nintendo Switch.

Тагове: