Valve ще започне да предлага начина да играете Windows игри на затворените Steam Machine системи, стига да нямате против емулацията. Платформата така и не се разви, тъй като малко разработчици са готови да се занимават с Linux версии на игрите, които да вървят под Steam OS. За щастие Valve има нова идея, която да облекчи малко това незавидно положение.

Будни Reddit потребители забелязаха промяна в интерфейса на Steam, който вече включва раздел за "Система за съвместимост, която позволява зареждането на игри, създадени за други операционни системи". С други думи Steam OS може да има някаква форма на емулация.

Това не гарантира, че вашата Steam Machine система ще подкарва всяко едно заглавие, а само "поддържани игри". Когато активирате опцията, системата ви известява, че са възможни крашове, бъгове и дефекти в сейв файловете.

Ако става въпрос за емулация, вероятно няма да имате най-високата възможна производителност, тъй като пускането на Windows програми в Linux по принцип не е лесно. Все пак усилието на Valve е похвално и подсказва, че в крайна сметка може да не се лишавате от толкова много игри, ако искате да ползвате лъскавата си Steam Machine система с Linux.

Тагове: