Изглежда, че Bethesda няма планове да се отказва от опитите си да печели от мобилни версии на свои игри. Въпреки провала на The Elder Scrolls: Blades сега компанията тества нов екшън, наречен Mighty Doom. Разбира се, не се ентусиазирайте прекалено, защото става въпрос за кежуъл геймплей в стила на популярния хит отпреди две години Archero.

Базирана на локации от поредицата Doom, Mighty Doom е top-down shooter, който се играе с един пръст в портретен режим. Очакват ви битки с известни босове от света на Doom, които може да се понравят на феновете, но не очаквайте нещо по-различно от дузината подобни игри в Play Store. Освен това Doom ще бъде безплатна игра пълна с микротранзакции, чиято единствена цел е да ви накара да плащате на всеки час.

Ако не ни вярвате, един-единствен скрийншот от играта показва, че тя има виртуален магазин, система за енергия, няколко валути, а най-голямата микротранзакция е на стойност 150 долара. Жалко, защото този тип геймплей работи много добре на смартфон, но досега нито една игра не е избягала от капана на микротранзакциите.

Снимка: Bethesda

Виж още: Сензацията Genshin Impact гони половин милиард долара приходи за 2 месеца