Полското студио CD Projekt Red обяви мащабна промяна в начина, по който ще работи оттук насетне. Новата стратегическа рамка на студиото е продиктувана от разочароващата премиера на Cyberpunk 2077 миналия декември. Съгласно промяната CD Projekt Red вече ще анонсира и рекламира своите бъдещи игри, когато са много по-близо до премиерата си.

Амбициите на студиото продължават да бъдат свързани с поредиците The Witcher и Cyberpunk като CD Projekt Red възнамерява да стартира разработката на една нова игра от всяка серия едновременно през 2022 г. За да бъдат посрещнати по-големите нужди на проектите, CD Projekt Red ще изнася част от работатa на външни студиа. За целта CD Projekt Red потвърди, че планира да закупи канадското студио Digital Scapes, което в последните три години помагало за работата по Cyberpunk. Така базираното във Ванкувър студио ще стане четвъртият филиал на CD Projekt Red след Варшава, Краков и Вроцлав.

„Научихме много неща от маркетинговата кампания на Cyberpunk 2077 и виждаме какво трябва да променим в бъдеще. Оттук насетне ще чакаме много повече, преди да пускаме трейлъри, демо версии или подробности за геймплея“, казва студиото.

До края на 2021 CD Projekt Red възнамерява да продължи поддръжката на Cyberpunk, пускайки нови пачове, безплатно DLC и ъпдейта за новите конзоли, както и да разработи мобилна The Witcher игра и да продължи да поддържа играта с карти Gwent.

Снимка: CD Projekt

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра

 

Тагове: