През последните няколко години видяхме как Netflix се разширява по всички добри начини. Освен като платформа за стрийминг на видео компанията прояви интерес и към игрите и пусна редица интересни и вълнуващи заглавия в платформата. Към момента на писане на статията в платформата има 40 игри, включително наскоро пуснатата Grand Theft Auto Trilogy: The Definitive Edition.

Сега компанията обяви, че до края на годината в платформата ще бъдат налични 86 игри, които са включени в членството в Netflix без реклами, покупки в приложението или допълнителни такси. Платформата също така разказа, че в момента се разработват около 90 заглавия.

Освен това Netflix обяви, че през 2024 г. ще има четири особено интересни игри.

Най-вълнуващата от тях е Sonic Mania Plus, която се прави ексклузивно за Netflix Games и за първи път за мобилни устройства. С нея ще изживеете върховния празник на миналото и бъдещето на прочутата поредица. Множеството игрални герои ви дават възможност да се движите експлозивно бързо като Sonic, да се издигате като Tails или да преодолявате трудни препятствия с грубата сила на Knuckles. Можете да изживеете отново Sonic от миналото с вълнуващ нов обрат в класическите зони, докато се борите срещу нови босове и злата роботизирана армия на д-р Егман. Sonic Mania Plus е разработена от дизайнера Крисчън Уайтхед, Headcannon и PagodaWest Games в сътрудничество със Sonic Team.

Освен това Netflix ще представи и игра, базирана на вселената на хитовото си шоу Squid Game. Да не забравяме, че има и игра Rebel Moon, която се разработва от Super Evil Megacorp и ще се развива след събитията в Rebel Moon - Part One: A Child of Fire и Rebel Moon - Part Two: The Scargiver.

Снимка: Unsplash

Виж още: Мобилните игри изкарват повече от РС и конзолните, взети заедно