Вероятно си мислите, че сингъл плейър игра на повече от четири години отдавна е минала зенита си, но не казвайте това на CD Projekt Red. Говорителят на студиото Марчин Момот разкри, че РС версията на The Witcher 3 е счупила рекорда за най-голям брой едновременни играчи. Като на 29 декември почти 94 000 души са били едновременно в света на играта. Нещо повече, оттогава бройката е скочила още повече и в момента The Witcher 3 е осмата най-играна игра в Steam по брой на играчи. За сравнение предишният рекорд на The Witcher 3 беше през премиерния месец май 2015 г., когато точно 92 268 души играеха едновременно екшън ролевата класика на своите компютри.

Други части от поредицата The Witcher също отчитат повишен интерес. The Witcher 2: Enhanced Edition, която е ревизия от 2008 г. на първата игра, също влезе в топ 100 на най-играните игри в Steam. Всъщност в момента тя се играе от повече играчи едновременно от когато и да било – над 12 000 души.

Това са впечатляващи постижения, без съмнение подсилени от популярността на сериала The Witcher по Netflix. Помага и това, че в зимната разпродажба на Steam The Witcher 3 бе намалена от 50 на 15 долара.  


Виж още: Хенри Кавил обяснява странния акцент на героя си в The Witcher

Тагове: