Няма съмнение, че от едно от най-очакваните заглавия през последните години, Anthem, се превърна в значителен провал. Студиото BioWare положи много усилия да запази онлайн шутъра жив, изчиствайки бъгове и променяйки геймплея. По всичко обаче личи, че разработчикът скоро може да прибегне до още по-драстични мерки.

Слухове от кухнята на гейм индустрията твърдят, че ЕА и BioWare са готови да преобразят напълно играта във версия, наречена Anthem 2.0 или Anthem Next. Тя ще донесе драматични промени във фундамента на играта, като дизайна на мисиите, трупането на нова екипировка и оръжия и дори самия свят. През последните няколко месеца екипът е разбил Anthem на съставните части и буквално строи наново играта.

Как точно ще изглежда тази преработка в завършен вид, все още не се знае. Студиото изглежда обмисля различни опции, включително периодични ъпдейти, еднократна нова премиера и дори пускането на напълно нова игра. Ако е последното, навярно не би трябвало да платите отново пълна цена.

Засега ЕА не коментира, но това би била необичайна стратегия за компанията, която е известна с това, че директно спира поддръжката и дори затваря студиото, когато играта му не върви. Подобен ход ще бъде вот на доверие за способността на BioWare да преобрази Anthem.

Виж още: Виж още: Потопът от Halo заглавия за РС се отприщва от 3 декември (ВИДЕО)

Тагове: