Продуцентите на Anthem и голямата част от работещите по играта вече очевидно са се прехвърлили на по-слeдвaщия проект на BioWare, който ще бъде ролевата игра Dragon Age 4. Anthem се оказа голям провал за Bioware, в резултат на което оставащата поддръжка на онлайн екшъна е поверена на малък екип, а всички останали служители на студиото ще се опитат да върнат неговата някогашна слава  с новия проект.

Dragon Age 4 за пръв път беше тийзната на The Game Awards миналата зима. Тийзърът беше доста кратък и не разкри нищо, освен че играта ще дойде скоро. Сега след като Anthem е на пазара, BioWare Austin ще работи по останалото съдържание за нея, докато големият екип в BioWare Edmonton ще фокусира своите усилия върху следващата Dragon Age игра.

Новината бе потвърдена от главния продуцент Майк Дара, който ще оглави усилията по новата ролева игра.  

Dragon Age 4 засега няма дата на излизане и имайки предвид вътрешните проблеми в студиото покрай разработката на Anthem, не смеем дори да гадаем кога може да излезе тя. Тези проблеми показаха, че BioWare има сериозна нужда от промяна, ако иска занапред да прави качествени и в срок игри – нещо, което се надяваме, че ще може да стане именно с Dragon Age 4.

Тагове: