Колекция от класически ролеви игри на BioWare ще се появи за конзоли по-късно тази година. Физическите и дигиталните копия на Baldur's Gate, Baldur's Gate ll, Baldur's Gate: Siege of Dragonspear, Icewind Dale и Planescape: Torment ще излязат по магазините на 24-ти септември. От своя страна Neverwinter Nights: Enhanced Edition ще бъде налична от 30ти декември. Всички тези игри ще имат версии за PS4, Xbox One и Nintendo Switch.

Работата по портването и издаването на обичаните ролеви игри за нови системи е дело на Skybound Games и Beamdog. Двете студия обещават, че игрите ще бъдат оптимизирани за конзоли по най-добрия начин. Това означава, че ще видим подобрена графика, по-висока резолюция, поддръжка на съвременни дисплеи и оптимизирано управление с контролер.

Както подобава на обогатен порт, ще бъде добавено ново съдържание заедно с нови герои, класове и редактор за персонажи.

Някои от игрите дори ще поддържат мултиплейър за носталгична игра с приятел. Skybound Games и Beamdog  са поправили стари бъгове, подобрили са интерфейса и са се постарали тази визия на класиките да предложи по нещо за всички нови и стари геймъри.

Виж още: Blood & Truth – поредната убийствена демонстрация на VR технологията (ВИДЕО)

Тагове: