Larian Studios официално разкриха първите снимки и геймплейни кадри за Baldur's Gate 3. Играта в момента е насочена само към компютър като платформа главно защото не може да работи на конзоли от текущото поколение.

В ново интервю с Eurogamer изпълнителният продуцент на Baldur’s Gate 3 Дейвид Уолгрейв заяви, че играта просто не е възможна на Playstation 4 или Xbox One - поне в сегашното си състояние.

"Не мисля, че конзолите от настоящото поколение ще могат да я изпълняват. Има много технически подобрения и актуализации, които направихме на нашия енджин. Не знам дали би бил в състояние да работи в действителност на тези системи".

"Може би може да се пусне, но тогава ще трябва да намалим текстурите и други неща и вече няма да изглежда толкова добре."

Предполагаме, че Larian ще пусне играта на компютър и след това ще я портне към конзоли от следващо поколение. В крайна сметка както Xbox Series X, така и PS5 трябва да бъдат достатъчно мощни, за да я стартират.

Все пак е доста изненадващо да чуем подобни твърдения. Baldur’s Gate 3 изглежда страхотно, но не чак толкова страхотно. Теоретично и PS4 Pro, и Xbox One X трябва да могат да я стартират. Това очевидно би означавало, че играта щеше да е достъпна само при моделите от висок клас, но все пак.

Larian Studios също потвърди, че фазата на ранен достъп за Baldur’s Gate 3 ще започне по-късно тази година.

Виж още: 5 гейминг продукта, с които ще удвоиш фраговете си

Тагове:
Още от Play