Battlefield 5 ще получи своята "кралска битка" едва в началото на другата пролет. Ъпдейтът ще бъде добавен през март 2019 г., обяви студиото DICЕ.

Режимът, разбира се, се нарича с атрактивното име Firestorm и е част от допълнителната поддръжка за шутъра, предвидена за следващата година - или цели четири месеца след като военният шутър ще излезе на пазара.

Firestorm се прави с помощта на английското студио Criterion, което някога създаваше Need for Speed игри, но сега е принизено до това да обслужва евтиния писък на модата в онлайн гейминга. Тук присъстват всички основни елементи на геймплея - намаляваща карта, превозни средства и много разрушение.

Firestorm е част и от друга негативна тенденция в гейминга - GaaS платформата Tides of War. Защото кой иска да направи една готина игра, пълна със съдържание, когато може да го разхвърля за година напред, изстисквайки последните стотинки от портфейлите на геймърите. След премиерата ще видим още картата Panzerstorm, сингъл плейър мисията The Last Tiger, в която играете от немска перспектива, както и обучителното ниво Practice Range.

Догодина пък идва кооп режимът Combined Arms и още два мултиплейър режима: нова версия на Rush и Squad Conquest.

Тагове: