Call of Duty изглежда, че сякаш ще изхвърлен изобщо кампанията си от новата си част, но конкурентът при шутърите Battlefield се придържа към нея.

Говорейки пред инвеститори, шефът на EA Андрю Уилсън каза, че следващата Battlefield игра, която ние познаваме като Battlefield V, има "убедителни истории за един играч".

Ето пълния цитат:

"С нашата следваща игра екипът на DICE внася нови и неочаквани начини за битки. Всяка битка е уникална и всяка от тях носи своите предизвикателства - от начина, по който взаимодействате с околната среда около вас през завладяващи истории за един играч, до следващото издание на мащабни мултиплейър, който обхваща множество карти и режими".

"Това ще бъде един дълбок и пълноценен шутър и непрекъсната поддръжка, което ще се развие за нашата общност, започвайки още от старта", обещава още Уилсън. "

Това е много хиперболично корпоративно изказване, но е интересно да се отбележи коментарът на Уилсън за сингъл плейъра в Battlefield, който идва веднага след слуха, че Call of Duty: Black Ops 4 се отказва изцяло от кампанията за един играч.

Заслужава да се отбележи, че Уилсън каза "истории за един играч", което предполага, че Battlefield V ще следва модела на кампанията в Battlefield 1, който разказва различни истории от Първата световна война от гледна точка на множество герои. Сюжетът в Battlefield V пък се развива по време на Втората световна война.

Тагове: