Сагата около правата върху игрите с марка The Witcher между CD Projekt и писателя Анджей Сапковски е толкова сложна колкото и сюжетите в някои от игрите. Сега CD Projekt обяви, че двете страни най-сетне са се разбрали  и са постигнали споразумение, което затвърждава връзката между студиото и автора. 

Повечето от подробностите по сделката ще останат в тайна, но това, което трябва да интересува геймърите като цяло е, че CD Projekt остава единственият носител на интелектуалната собственост с марката The Witcher във видеоигри, настолни игри, комикси и мърчандайзинг. На базата на начина, по който е написано официалното изявление на CD Projekt, можем да заключим, че правата по бъдещите The Witcher игри никога не са били истински оспорвани, така че вероятността за неизбежната премиера на The Witcher 4 също е само въпрос на време – просто не я очаквайте скоро.

Първоначалният диспут между студиото и Сапковски беше заради дължими суми по правата. Писателят се беше отказал от претенции към CD Projekt за сметка на еднократна сума и после търсеше начин да промени споразумението. Новината за споразумението идва в добър момент, тъй като следващият голям спин офф – сериалът на Netflix по The Witcher – стартира току що.    

Виж още: Митичният Nintendo PlayStation се продава. Започвайте да спестявате

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове: