Доклад на управителния съвет на CD Projekt Red загатва, че компанията се е насочила към нов двоен франчайз модел и изглежда, че двете независими поредици The Witcher и Cyberpunk 2077 ще играят важна роля за бъдещето ѝ.

В доклада пише, че „компанията вярва, че поддържането на съществуващата динамика на растежа и разширяването на нейния профил на дейност ще зависи от по-нататъшното подобряване на нейния набор от умения за развитие на видеоигри от световна класа и от поддържането на ефективни комуникационни канали с глобалната общност за игри“.

По-нататък докладът обяснява, че „управлението на две отделни големи франчайз поредици (The Witcher и Cyberpunk) заедно с няколко независими екипа дава възможност на компанията да провежда паралелна работа по няколко проекта и изглажда нейния график за дългосрочно издаване“.

Въпреки че все още няма официални новини за нова The Witcher игра, логиката следва коментарите, направени от изпълнителния директор на CDPR Адам Кичински миналата година, че The Witcher „е един от двата франчайза, върху които ще се изгради бъдещата дейност на компанията“. По това време той не беше в състояние да разкрие нещо повече, но сега изглежда, че сериалът, който се вписва в този план за двоен франчайз, е вероятно това, което той има предвид.

По-рано тази година CDPR затвърди плановете си да пусне още едно заглавие от своята поредица до края на 2021 г. в допълнение към Cyberpunk 2077, но подробностите по това все още не са известни. Дали това ще бъде игра във вселената на The Witcher или Cyberpunk или част от нов, различен франчайз, за момента можем само да гадаем. Просто ще трябва да изчакаме и да видим как се развива този план.

Виж още: Визията на Шварценегер в Mortal Kombat 11 остава без гласа на актьора (ВИДЕО)

Тагове: