Години наред това беше само легенда: конзола, която има CD драйв и SNES слот за касетки и носеща официалните емблеми на Play station и Nintendo. През 2015 г. обаче невероятният прототип излезе на бял свят и сега собственикът на единствената Nintendo Play Station система я продава на търг.

HyperX Pulsefire Dart: безжичен гейминг за победители (видео ревю)

Машината се ражда в началото на 90-те, когато на Consumer Electronics Show Sony обявява нова конзола, която компанията разработва заедно с Nintendo. В концептуално отношение тя представлява SNES със CD драйв, а идеята зад нея е проста, но с голям потенциал. Лошото е, че партньорството между двете големи японски компании вече не е такова, каквото е било, и нещата съвсем скоро ще се променят. Само след един ден. Точно 24 часа след анонса на Sony, Nintendo публично обявява, че ще произвежда своята SNES-CD конзола с техника на Philips и проектът е прекратен. 

Мъж не име Тери Дайболд откри прототип на конзолата в куп ненужни вещи в онлайн наддаване за активите на фалирала компания. Срещу само 75 долара той се оказа притежател на най-ценната конзола в света. Всъщност в началото Тери дори няма представа за това и едва когато синът му открива тема в Reddit за конзолата, той си дава сметка с какво се е сдобил.

Мъжът вече отхвърли оферта от 1.2 милиона долара и досега показваше конзолата на различни геймърски изложения. Тъй като от това той не печели пари, а дори влиза в разход, Тери и синът му са решили да намерят нов собственик.    

Виж още: Отдавна изгубена Blade Runner игра отново се продава

 

Тагове: