Неотдавнашното стартиране на крайната бета версия за Diablo 4 доведе до нови течове за предстоящата ролева игра, след като участниците в нея се втурнаха към Reddit, за да публикуват за това почти веднага щом бяха поканени, в явно противоречие с големите ярки букви, изписващи „ПОВЕРИТЕЛНО“ в имейла.

Blizzard изпрати бета-покани ексклузивно до играчи, които „наскоро са прекарали значително време в играна Diablo II: Resurrected, Diablo III и Diablo Immortal“, според актуализация, която компанията публикува миналия месец. Същата актуализация също така посочи, че бета-версията ще бъде „поверителна, което означава, че поканените играчи няма да могат да говорят публично или да споделят своя геймплей опит“.

Да, ама не.

Reddit темата на Diablo 4 вече трябваше да ограничи публикации от развълнувани бета-участници, нарушаващи техните споразумения за поверителност, но непредотвратимото се случи и интернет вече е пълен с кадри, екранни снимки и видеозаписи от игра на Diablo 4 и по-точно това, което заглавието може да предложи след края на сингъл кампанията. От друга страна резултатите изглеждат доста положителни досега, което вероятно успокоява поне малко нараненото доверие на Blizzard.

Това далеч не е първото изтичане на информация за Diablo 4. Едва миналия месец изтекоха 40-минутни кадри от геймплей, показващи герой Barbarian, преминаващ през тестова компилация, която показа еволюцията на текстурите в модела и участието му в битка. С толкова много кадри и информация за играта, които вече се носят наоколо, настояването на Blizzard да каже на тестерите да пазят всичко в тайна изглежда безкрайно наивен ход, след като вече може да видите кадри дори в YouTube.

Е, дори преструвката за секретност няма да продължи дълго. Diablo 4 ще започне публично тестване в началото на 2023 г., а самата игра ще стартира същата година - освен ако първо не изтече.

Снимка: Blizzard

Виж още: Илон Мъск иска да си подаряваме Tesla за Коледа

 

Тагове: