Microsoft добавя полезна функция към приложението Xbox за PC, която трябва да ви помогне да спестите време, ако се окаже, че вашата машина няма да може да стартира конкретна игра. Компанията започна да тества индикатора за ефективност на играта през декември и сега пуска програмата.

„Приложението сравнява производителността на играта на компютри с подобни спецификации на вашите, за да покаже прогноза за това, колко добре очакваме да работи“, пише Тила Нгуен, старши продуктов мениджър за Xbox Experiences, в блога на Xbox. „Ако вашият компютър не отговаря на задачата да стартира графично тежка игра, ще можете да видите системните изисквания на играта, за да получите повече подробности за това, което ви е необходимо, за да стартирате заглавието.“

Може да не видите проверка на производителността за всяка игра, тъй като Microsoft може да няма достатъчно информация от компютрите на други играчи, за да може да направи препоръка. Това важи особено за нови заглавия с по-малка инсталационна база.

Това е удобен инструмент, който трябва да ви спести някои пропилени усилия, дори ако се окажете разочаровани да разберете, че игра, за която сте били развълнувани, няма да работи на вашата система. Може да е особено добре дошъл за тези с ограничен интернет трафик. Функцията трябва да им помогне да избегнат загубата на ценни мегабайти, като ги подтикне да се въздържат от изтегляне на игра, която всъщност не могат да играят.

Това може също да спаси играчите от прибягване до проверки на системни изисквания на трети страни, като Can You Run It. Всичко, което трябва да знаят, се намира в приложението Xbox.

В допълнение публикацията в блога отбелязва, че Microsoft наскоро подобри управлението в приложението. Навигацията вече е изцяло в страничната лента и можете да видите напредъка на инсталирането на играта чрез опашка в долния ляв ъгъл на прозореца. Ще получите и известие, когато инсталацията на играта приключи. Опцията за търсенето също е подобрена и вече включва заглавия на EA Play и Ubisoft Connect в резултатите.

Снимка: Microsoft

Виж още: Qualcomm иска да задмине М2 на Apple със своя чип Nuvia

 

Тагове: