Valve обяви забавяне на Steam Deck: доставките на преносимия компютър за игри вече няма да започнат в края на тази година, както първоначално беше планирано, а ще си проправя път към клиентите едва през февруари 2022 г.

Тези, които успяха да преодолеят някои ранни технически затруднения и да се присъединят към опашката, когато резервациите на Steam Deck бяха отворени през юли, първоначално трябваше да получат хардуера си през декември тази година. За съжаление тази Коледа ще бъде малко по-малко весела заради прекъсванията в производството, причинени от липсата на налични части.

"Въпреки че направихме всичко възможно, за да отчетем проблемите на глобалната верига за доставки (тъй като взехме предвид допълнително време, за да отчетем тези рискове, и работихме с множество доставчици на компоненти)“, обяснява Valve в актуализация на своите често задавани въпроси на Steam Deck страницата за резервации, „нашите производствени планове все пак бяха засегнати“.

„Недостигът на материали и закъсненията означават, че компонентите не са стигнали до нашите производствени мощности навреме“, продължи той. „Липсващите части заедно с логистичните предизвикателства означават забавяне на Steam Deck, така че трябваше да изместим доставката с два месеца до февруари.“

Valve отбелязва, че въпреки закъснението всички притежатели на резервации ще запазят реда си, което означава, че тези в началото на опашката вероятно трябва да очакват своите Steam Deck поръчки през февруари, като датите на доставка за всички останали ще се изместят съответно още по-нататък.

Valve казва, че се стреми да започне да изпраща покани за поръчки до февруари 2022 г. и „ще положи всички усилия да преобразува всички резервации в поръчки, но не може да гарантира наличност“.

Снимка: Valve

Виж още: 17-годишен разби изискването за Facebook акаунт при Oculus Quest 2