Студиото The Coalition, което създаде Gears V, предложи ново технологично демо на Unreal Engine 5, оптимизирано за Xbox Series X. Краткото видео се нарича Alpha Point и цели да покаже как върви разработката на новата версия на вездесъщия Unreal Engine, предназначена за сегашното поколение. 

Според студиото повечето обекти в демото са изградени от 300 000 до 500 000 триъгълника, което е 15 пъти повече от броя на триъгълниците в средния обект в Gears V, която излезе през 2019 г.

Освен скалиста панорама демото показа и кратък модел на изобразяване на персонаж с Unreal Engine 5. Както обикновено най-голямо внимание се отделя на косата и космите на героите. И тук идва един любопитен факт: само миглите на персонажа под Unreal Engine 5 се състоят от 3500 триъгълника, което беше броят компоненти на цял един персонаж за Xbox 360 с Unreal Engine 3.

„Игрите с Unreal Engine 5 ще изглеждат невероятно на Xbox Series X и S“, казва студиото.

Към момента Unreal Engine 5 е в етап на ранен достъп, като енджинът и софтуерният пакет към него са безплатни, но ако пуснете комерсиална Unreal Engine игра, ще плащате 5 процента комисиона след един милион долара приходи от продажби.

Снимка: The Coalition

Виж още: Полша направи Minecraft сървър за учениците у дома

Още от Play