Прочутата антипиратска защита Denuvo се оказа в центъра на нов скандал. Този път тя отказа достъпа до няколко игри не само на кандидат-пирати, но и на геймъри, които легитимно притежават копия от тях.

Ако ви се е случило да си пуснете вашата Batman: Arkham Knight, Mad Max или Middle-earth: Shadow of War, но да бъдете посрещнати със съобщение за грешка, то повредата не е във вашия телевизор - или компютър, - а в сървърите на Denuvo.

Неизвестен засега бъг е попречил на голям брой геймъри да се порадват на любимите си заглавия в навечерието на празниците. Както може да се досетите по заглавията на игрите, всички те са на Warner Bros., макар конкретните проблеми да са различни. При Shadow of War например грешката в сървърите на Denuvo пречи да свалите най-новия пач и съответно да пуснете играта.

Геймърската общност отдавна е раздвоена относно присъствието на антипиратската защита в игрите и инциденти като този показват, че тя далеч не е стабилна. Най-новата версия на Denuvo обаче все още не е кракната.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Google спира Android поддръжката на Huawei

1293 | 19.05.2019
Още от Play

Halo: Infinite и Age of Empires IV на вашето РС през 2020 г.

13 | 21.05.2019