Въпреки че като игра се прие доста добре, новата Assassin’s Creed: Origins предизвика доста спорове от техническа гледна точка.

В основата им бе фактът, че Ubisoft използва двойна антипиратска защита, за която обаче се говори, че затруднява много работата на процесора. Дали това е така, вероятно е отворен въпрос – самата компания категорично го отрича, – но по всичко личи, че комбинацията от Denuvo и VMProtect е успяла да подсигури така важните продажби от втората седмица на играта на пазара.

Към този момент Assassin’s Creed: Origins все още не е кракната и имайки предвид, че последните игри с Denuvo бяха кракнати само за ден, това определено е победа за Ubisoft. Само в Steam от Assassin’s Creed: Origins са продадени над 250 хиляди бройки, което е повече от дебютиралата в същия ден Wolfenstein 2.

За разлика от Assassin’s Creed: Origins, Wolfenstein 2 няма микротранзакции, не ползва противоречивата антипиратска защита и върви дори изключително добре оптимизирано на РС. Тя обаче бе кракната веднага, докато засега единственият начин да играете Assassin’s Creed: Origins е да си я купите.