Изчакването на официалното представяне на конзолата на PS5 става все по-трудно с всяка изминала седмица.

Само преди месец слуховете летяха отляво и отдясно с твърдението, че японският производител на конзоли подготвя да представи PS5 на специално събитие в края на февруари, но месецът дойде и отмина без дума за това (мирише ни на корона). За момента изглежда, че геймърите - фенове на PlayStation, ще трябва да продължат да мечтаят за PlayStation 5 и страхотния гейминг от следващо поколение, който конзолата трябва да достави.

Един начин, по който феновете прекарват времето, е, като създават реално най-добрия ни досега поглед върху това, как точно може да изглежда PlayStation 5 UI (потребителски интерфейс) под формата на концептуално видео. Въпросният видеоклип беше публикуван в Reddit и е дело на талантливия полски дизайнер Павел Дурчок.

Той показва визия за това, как би могъл да изглежда началният екран на PlayStation 5 и как могат да се навигират неговите системи от менюта.

PS5 видеото показва подобно, но опростено приемане на познатия PlayStation XrossMediaBar, но такова, което е силно ориентирано към изображения и икони. То също така показва потребителски интерфейс, който визуално е доста различен от предишния "теч" на PS5 UI. Видеоклипът показва потребител, прелистващ PS5 игрите в библиотеката си чрез икони на играта, преди да избере The Last of Us: Part II.

Оттам началният екран преминава в подменю, което показва различни опции и статистически данни за играта. Има време в игра, общ обем съхранение, който играта заема на SSD на конзолата, брой допълнително съдържание (DLC), които има, както и колко от приятелите на потребителя също притежават играта.

Потребителският интерфейс за играта показва също колко далеч е потребителят по отношение на процент на завършеност, както и предлага достъп до неговите трофеи, магазин, общност, свързани медии и опции за управление.

Видеото показва и опцията за директно стартиране на играта от избран файл за запис в потребителския интерфейс на PS5, вместо да се налага да зареждате играта и след това да зареждате сейва в рамките на менюто в играта.

Видеото можете да гледате тук.

Виж още: Защо „картина + звук = ултимативното домашно развлечение“?