Да се добереш до PlayStation 5 или Xbox Series X в този празничен сезон е голямо предизвикателство. Купувачите не само трябва да се преборят един с друг, но и с ботове и спекуланти, които се опитват да извлекат бърза печалба от ограничените запаси. Ето защо един бот, който може да гледате в Twitch, би могъл да се окаже неочакван ваш помощник. Буквално всяка секунда той проверява наличността на двете конзоли във всички големи онлайн магазини.

Ботът използва програма, наречена Streetmerchant, която се описва като най-удобния и лесен начин за проверка на наличности. Той следи наличността и цените на PlayStation 5 и Xbox Series X в големи магазини, като Amazon, BestBuy, GameStop, Walmart и др. Преобладаващият надпис, който стотици ъпдейти всяка минута показват, е out of stock, но периодично някъде има успех.

„Направих бота, за да помогна на другите. Снощи помогнах на един човек да си вземе PlayStation 5, а вчера имаше няколко късметлии, които се сдобиха с Xbox Series X от GameStop“, казва създателят на бота Камерън Риц.     

Геймърската общност е съпричастна с неговите усилия и периодично захранва бота му с информация за наличности от други сайтове, но дори и да не намерят нова конзола благодарение на своя бот, за хилядите геймъри малкото утешение е, че техните събратя по цял свят в момента имат затруднение c намиране на любимата нова конзола.  

Снимка: shutterstock

Виж още: Изкуствен интелект ще разпознава дали сте болни от COVID-19 според кашлицата ви

Тагове: