По данни на маркетинговата компания Sensor Tower, Call of Duty Mobile приключи наистина колосална премиерна седмица, събирайки повече сваляния от всяка мобилна игра в историята. Откакто излезе в началото на този месец, Call of Duty Mobile е свалена над 100 милиона пъти.

Това с лекота побеждава постиженията на заглавията, които се смятат за най-големите конкуренти на Call of Duty Mobile. Все пак има и някои уговорки. Така например, макар мобилната версия на PUBG да бе свалена 28 милиона пъти за първата си седмица, нейната премиера бе постепенна по региони. В същото време Fortnite за телефони бе свалена 22.5 милиона пъти за първите седем дни, но тогава играта бе достъпна само за iOS. Дори излязлата миналия месец Mario Kart Tour натрупа 90 милиона сваляния първоначално.

Постижението на Call of Duty Mobile е още по-впечатляващо, като имате предвид, че играта още не е достъпна в Китай. Любопитно е, че играта всъщност е разработена  от базираното в Шънжън студио на Tencent, което преди това направи популярната МОВ-a Honor of Kings.

55 процента от свалянията и 53 процента от микротранзакциите на Call of Duty Mobile са за iOS, като 43 процента от плащанията са направени от американци.

Виж още: Разходката до Ада с Doom Eternal се отлага за 20 март 2020 г.