За съжаление забавянето на игри е естествена част от динамиката на гейм индустрията. По думите на легендарния дизайнер Шигеру Миамото обаче забавената игра в крайна сметка може да бъде добра, докато лошата ще си остане такава завинаги. За пореден път тази максима ще се опита да оправдае Doom Eternal, след като стана ясно, че играта ще бъде забавена значително. 

Шутърът на Bethesda и id Software първоначално се очакваше за PC, PS4, Xbox One и Switch на 22 ноември. Информация от последния час обаче разкрива, че премиерната дата е забавена значително – чак за 20 март 2020 г. Още по-мрачна е новината за феновете на Switch, тъй като по всичко личи, че Doom Eternal за хибридната конзола ще излезе на още по-късен етап. Мартенската дата важи само за РС и конзолите на Sony и Microsoft.

На всичкото отгоре режимът Invasion Mode няма да бъде наличен в деня на премиерата, а ще бъде добавен като безплатен ъпдейт малко по-късно. Новината безспорно е разочароваща за онези, които очакваха Doom Eternal на предпочитаната от тях система още тази есен, но все пак има и малка светлина в тунела – ретро класиката Doom 64 ще бъде добавена като приордър бонус не само за Switch, но и за останалите системи.

Виж още: Тежка артилерия: поне две нови Mario игри идват за Switch

 

Тагове: