Президентът на Microsoft Брад Смит заяви, че иска да пренесе серията Call of Duty на Switch, ако приемем, че покупката на Activision Blizzard върви по план.

Смит направи коментарите си в интервю за CNBC, в което за пореден път изясни, че придобиването на Activision Blizzard от Microsoft за 68.7 милиарда долара няма да попречи на игрите на издателя да дойдат на платформите на Sony и Nintendo.

Смит каза:

"Едно от нещата, за които сме много ясни, докато продължаваме напред с регулаторния преглед на това придобиване, е, че страхотни заглавия като Call of Duty от Activision Blizzard днес ще продължат да бъдат налични на Sony PlayStation конзоли."

"Бихме искали да пренесем поредицата и на устройствата на Nintendo. Бихме искали да представим другите популярни заглавия, които Activision има, и да гарантираме, че те ще продължат да бъдат налични в PlayStation [и],че ще станат достъпни на системи на Nintendo."

Смит цитира факта, че Minecraft – която Microsoft притежава – е достъпна на конкурентни системи и това доказва, че компанията е отдадена на тази позиция:

"Първото придобиване, направено след като Сатя Надела стана главен изпълнителен директор, беше на Minecraft. Това беше през септември 2014 г. И това, което направихме с това придобиване, мисля, че е ясен индикатор за това, какво се надяваме да направим, ако придобием Activision Blizzard."

"А именно, да инвестираме още повече в иновациите, да ги предложим на повече хора, да ги пренесем на повече платформи, да ги направим още по-полезни и, надявам се, възхитителни за хората, които ги използват."

Последната игра от шутър поредицата Call of Duty на хардуера на Nintendo – Ghosts – беше пусната едва през 2013 г.

Снимка: Activision

Виж още: Мобилните игри изкарват повече от РС и конзолните, взети заедно

 

Тагове: