Според нов слух предстоящият филм на Дуейн Джонсън ще бъде посветен на култовата поредица за видеоигри Call of Duty.

По-рано този месец в интервю за Men's Journal Скалата накратко спомена, че работи върху пренасянето на „една от най-големите, най-лошите игри на голям екран“.

Според източници, близки до сайта за филмови новини Giant Freakin Robot, става въпрос за Call of Duty. 

За момента не се знае каква ще бъде историята или обстановката на филма. Тъй като сюжетът в първата игра се случва през Втората световна война, но по-късните игри преминават към модерна война и в бъдещето, пред сценаристите има много опции.

Освен това се смята, че Джонсън води преговори за новия филм, но ролята му не е потвърдена. Интервюто му предполага, че е уверен, че ще получи роля, но филмът може да продължи със или без него.

По филм, базиран на Call of Duty, се работи от 2015 г. Слух от 2018 г. предполагаше, че режисьорът на Sicario 2 Стефано Солима е в преговори да ръководи филма. Впоследствие обаче Солима напусна проекта, разкривайки, че издателят на играта е охладнял към идеята. Той твърдеше, че Activision е изместила приоритетите си от производството на филми и/или телевизионни предавания няколко години по-късно и това променя нещата.

Сега, с придобиването от Microsoft на Activision Blizzard може би разговорите за филм за Call of Duty отново стават актуални - вече с Джонсън в главната роля.

Снимка: Activision

Виж още: Джейсън Момоа би трябвало да е злодеят във Fast and Furious 10