Следвайки успеха на Nintendo с техните две мини конзоли, SEGA също се готви да навлезе на пазара с олекотена версия на своята класика Mega Drive. Преди това обаче Capcom направи същото със свой прочит на феномена: масивен аркаден стик с формата на логото на компанията, който ще позволи на геймърите да се наслаждават на 16 класики от 90-те години.

След като вече сте преодолели наистина странната форма на Capcom Home Arcade - макар че лично аз колкото повече го гледам, толкова повече ми харесва - има много на какво да се възхищаваме с компонентите на Sanwa, които осигуряват първокласно автентично усещане. Изборът на игрите включва CPS1 и CPS2 заглавия, пълни с аркадни класики. А ето и списък на тези игри, преди да продължим:

1944: The Loop Master
Alien™ vs Predator™
Armored Warriors™
Capcom Sports Club™
Captain Commando™
Cyberbots™: Fullmetal Madness
Darkstalkers™: The Night Warriors
Eco Fighters™
Final Fight™
Ghouls 'n Ghosts™
Giga Wing™
Street Fighter™ II: Hyper Fighting
Mega Man: The Power Battle™
Progear™
Strider™
Super Puzzle Fighter II Turbo™

Леко разочароващо е, че селекцията не се простира до CPS3 игрите - въпреки че тази специална версия на аркадното дъно на Capcom никога не е имала много подкрепа, тя е дом на Street Fighter 3: Third Strike, безспорно връхната точка за високо оценените бойни серии. Все пак Capcom Home Arcade се гордее с качествена емулация от FBAlpha, плюс Wi-Fi поддръжка, така че можете да участвате в глобалните класации (но не и да играете онлайн).

Както и при другите мини конзоли, Capcom Home Arcade предлага HDMI изход и се захранва от Micro USB. Трябва да излезе на 25 октомври.

Тагове: