Nintendo работи върху две нови версии на популярната си хибридна конзола Switch. И поне една от тях ще дебютира през лятото, съобщава The Wall Street Journal. Единият от моделите ще бъде евтин вариант, докато вторият ще включва подобрения, насочени към по-сериозните играчи.

Според WSJ по-евтиният модел няма да включва HD вибрацията, характерна за настоящия модел на Switch, а също няма да предлага Joy-Con контролери, които могат да се разкачат от конзолата. Тоест говорим за чистокръвна портативна конзола в традициите на PS Vita и 3DS. Нещо повече, Nintendo гледа на евтиния Switch като наследник именно на 3DS.

По думите на същата медия фокусът върху евтиния Switch ще падне върху портативността му.

Моментната информация не е много детайлна обаче – не е ясно какви точно подобрения ще включи моделът от по-висок клас, но според единия от източниците на WSJ ъпдейтът няма да се състои единствено в повишена производителност. Но и последната ще е добре дошла за платформата на Nintendo, защото използваният в момента чип Tegra X1 на Nvidia далеч не е hi-end на териториите на мобилните технологии и значително изостава от PS4 и дори Xbox One.

WSJ допълва, че можем да очакваме официален анонс на новите ревизии на Switch по време на Е3 през юни.

Moto G7 Plus – колко висок е средният клас през 2019

---

5 полезни продукта за всеки мобилен потребител