Известният с вътрешната си информация потребител Tidux разкри, че Sony планира да обяви основни параметри за PS5, включително датата на излизане, цената, хардуерните подробности и повече за новата си конзола в края на август или началото на септември само след като Microsoft "е показал първо козовете в ръкава си".

Въпреки че това е само спекулация и трябва да се приеме с щипка скептицизъм, журналистът Джеф Гръб също твърди, че август ще е сериозен месец за Xbox, което означава, че Sony няма да има кой знае какво да покаже.

Ето какво публикува Гръб в Twitter:

"Както казах, това ще бъде нещо като Xbox месец. Те вече направиха съобщението за xCloud и Фил вече се появи на събитието за Samsung Galaxy. Все още трябва да видите повече за Xbox Series S и още една голяма причина да получите Game Pass в следващите 2 до 3 седмици."

А ето и собствената публикация на Tidux:

"PlayStation подготвя шоу, за да даде информация за обратната съвместимост, хардуер, повече ексклузиви, дата на пускане и цена. То трябваше да бъде показано в началото на август, но ще го видим едва след като Xbox покаже първо своите собствени анонси от края на август до началото на септември."

В този момент Sony не е потвърдил нищо за следващото си събитие за PS5, така че - отново - не се вглеждайте твърде много за момента.

Снимка: Sony

Виж още: Игрите като професия“ епизод 3: Какво ви е нужно, за да започнете? (ВИДЕО)